Prisutdelning Mothers day

Som jag tidigare berättat så var jag en av 5 domare i en Mors dags tävling som utlysts av Nestle tillsammans med E-homemakers. Lördagen den 19 maj var det prisutdelning med alla pristagarna, dess familjer och andra inbjudna.

image21

Jag tillsammans med Dr Gwen, Puansri Irene, Mr Tibu

Nedan ser ni de tre vinnarna.

image22

Vinnaren, i mitten, Ms Bridget, skapade tillsammans med sin man ett barnhem för övergivna barn. De startade med bara några barn men har nu efter 14 år, många olika hem för över 100 barn. Dessutom finns det ett hem för äldre, något som inte är vanligt här i Malaysia.

image23

Med tårar i ögonen berättade Bridget om alla barn som står utanför barnhemmet och vill komma in och få en trygghet de också, hur hon inte har möjlighet att ta hand om alla. Ingen av oss hade ett torrt öga när vi insåg vilket fantastiskt arbete hon lägger ner.

Tvåan, Robiah, en 7 barnsmamma. När grannens hus brann ner 1989 och 8 barn blev faderslösa tog Robiah och hennes man hand om barnen. De kunde överleva med hjälp av donationer och en person donerade en bit land där de kunde bygga ett hus, som de osjälviskt gjorde till ett barnhem. Idag har man 150 barn.

Trean, Tay Yok, har startat både daghem och barnhem. Hon jobbar på barnhemmet från 7 till 10 varje dag, de yngsta barnen (under 1 år) tar hon med sig hem på natten.

Dessa tre damer var mycket värdiga vinnare även om alla 15 nominerade var platsade i topp. Som domare var det egentligen en omöjlighet att välja men vi hade vissa kriterier att gå efter, tack o lov.

image24

Detta är Chong, som startade E-homemakers en kort kvinna med ett stort hjärta.

E-homemakers startades för 10 år sedan av en underbar kvinna som jag träffat flera gånger, Chong Sheau Ching. Chong insåg vikten av att kunna arbeta från hemmet speciellt for kvinnor som inte hade möjlighet att få ett fulltids jobb av olika skäl. Hon har byggt upp en organisation där kvinnor får lära sig allehanda, allt från catering (laga mat), kontorsarbete, hantverk mm. Ett av deras pilot projekt är Salaam Wanita, som jag tidigare berättat om. Dessa kvinnor väver fantastiska korgar av veckotidningar.

   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0